skip to Main Content

Myorefleksterapi

Myo: Muskel

Refleks: Respons på et givent stimuli.

Dine muskler hænger sammen i lange kæder via muskelhinder (en ”pose” dine muskler ligger i), samt dit bindevæv. Disse hinder og dit bindevæv har en lynhurtig kommunikation via nervesystemet, både det centrale nervesystem (hjerne og rygmarv) og det perifere nervesystem (muskler, organer, knogler mm.).

Dine muskler hæfter på to steder – fra udspring til tilhæftning. Ved tryk på tilhæftningen, sker der en reaktion og en fortolkning fra muskel til rygmarv om, at musklen bliver revet af knoglen og da din muskel af naturlige årsager ikke ønsker dette, afspændes musklen. Dette kan tage fra sekunder til minutter.

Myorefleksterapi må ikke sammenlignes med triggerpunkter, da det er en helt anden metode end Myoreflexterapi.

Når din muskel bliver afspændt, sker der en kædereaktion i muskelkædesystemet via muskelhinder og bindevæv, så andre muskler bliver løsnet samtidigt.

Det kan eksempelvis betyde at nå mavemusklen bliver afspændt, kan der ske en reaktion til halsmuskler, vejrtrækningsmuskler, rygmuskler, dine tarme, mave, blære og for kvinders vedkommende livmoderen. Et andet eksempel kan være en overspændt lægmuskel, der kan have en reaktion på nakkemusklen.

Så bliv ikke fortvivlet, når jeg ikke arbejder direkte der hvor du har ondt, der er en årsag til det!

Selvom vi alle har de samme muskelkæder og muskler kan vi bruge dem forskelligt. Vi kan bygge symptomer og lidelser op på forskelligt vis, men have den samme lidelse som f. eks hovedpine.

Det er her Myoreflexterapi kan sin kunst regulering af symptomer og lidelser.

Hvad kan Myoreflexterapi regulere af symptomer og lidelser?

Det er oftest dårlig kropsholdning, skævheder i kroppen, traumatiske oplevelser både fysisk som psykisk, langvarig stress mm, der akut eller på sigt giver problemer og smerte i det muskulære system.

Dette kan udløse følgende symptomer og lidelser som Myoreflexterapi kan regulere:

 • Hovedpine, migræne
 • Øresusen, tinnitus
 • Kæbespændinger
 • Skulderspændinger, smerte i skulder, frossen skulder
 • Golfalbue, tennisalbue, karpeltunnelsyndrom, snurren og smerter i fingre
 • Rygsmerter, lændesmerter, nakkesmerter, ondt i hoften, ischiassmerter.
 • Uro i ben, knæsmerter
 • Problemer i ankler og tæer
 • Forstoppelse, diarre
 • Stress, uro i kroppen
 • Og meget mere

Nogle gange sker reguleringen af symptomer og lidelser på kort tid og i andre tilfælde kan det kræve flere gentagelser.

Men alle erfaringer fortæller mig, at din krop har en evne til at gøre hvad den kan, for at bringe sig selv tilbage i balance igen. Den skal bare have en hjælpende hånd og det er ikke kun fysisk og psykisk, men bestemt også det du indtager af mad og drikke. Det kan have en meget større betydning for, at dine muskler fungere bedre.

Årsagen til dine symptomer er typisk mangeartede og jeg kombinerer ofte øreakupunktur/auriculoterapi og posturologi i forbindelse med Myoreflexterapibehandlingen. Ernæring og Biopati kan ligeledes være oplagt at inddrage da din kost er et fundament for din velvære.

Jeg vil typisk anbefale dig et par øvelser der kan understøtte behandlingen.

DIN krop er unik og min behandling tilpasses specifikt til DIG.

Find prisen på myorefleksterapi her